Over mij

Mijn naam is Anita van der Schaaf, van origine ben ik operatieassistent chirurgie en heb ik 8 jaar een praktijk gehad als oefentherapeut-Mensendieck.

Mijn specialisatie was bekkenproblematiek. Ik vroeg me af, nadat ik bij een patiënt het bekken had recht gezet, waarom ik deze handeling de week erop moest herhalen.
Ik had haar verteld hoe ze zelf deze nieuwe stand kon vasthouden. Dit kon ze niet volhouden, ze was doodmoe. Ik kon niet achterhalen waarom ze zo moe was. Bij een andere patiënt vroeg ik me af waarom hij minstens 3 keer per jaar een longontsteking had.

Dit triggerde mij op zoek te gaan naar antwoorden buiten de Westerse Geneeskunde en die antwoorden heb ik gevonden in de Oosterse Geneeskunde waar Acupunctuur onder valt.

Oosterse geneeskunde is een andere geneeskunde dan de Westerse, ik ga binnen de mogelijkheden van de Oosterse geneeskunde kijken of ik wel een verklaring vind voor de zogenaamde onverklaarbare klachten.

Gelukkig blijk ik hier zeer succesvol in te zijn!

Hoe help ik jou?

Pijn als veelvoorkomende klacht

In geval van pijn, wil je als eerste van de pijn af , dit gaat het snelst met Acupunctuur. Iedere keer is het genieten als iemand al de 1e keer opgelucht van de behandelbank komt met zichtbaar minder pijn. Als de naaldjes gezet zijn ga ik voelen en masseren. Daarna ga ik onderzoeken waarom de klacht ontstaan is: is het houding, beweging, spanning, voeding, scheefstand van wervels of bekken?

Stress

Veel klachten hebben een gezamenlijke component en dat is stress. Stress maakt alle problemen groter. Hoe de behandeling er ook uit ziet, ontspanning in lichaam en geest maakt veelal deel uit van de behandeling.

Zeer uiteenlopende klachten

Slapeloosheid, moe, alle klachten van het bewegingsapparaat, uitstralende pijnklachten in bil en been, overgangsklachten van vrouwen, hoofdpijn, hoesten, hooikoorts, buikpijn, verteringsproblemen.

Preventie

Je krijgt bij mij vaak “huiswerk”mee, zodat je zelfredzaam bent en er weinig behandelingen nodig zijn. Wat ik nastreef na de behandelingen is gezond te blijven in plaats van te genezen. Dit noemen we secundaire preventie, voorkomen dat de klacht terug keert!

Acupunctuur is Chinese Geneeskunde en deze geneeswijze is duizenden jaren oud en in essentie een preventieve geneeskunde. Artsen kregen in China betaald zolang de cliënt niet ziek werd, indien deze wel ziek werd, werd de betaling stopgezet. Er is dus een proces gaande voordat iemand ziek wordt.

Eigenlijk moet je met de 1e verschijnselen meteen aan de bel trekken, je lichaam probeert je wat te vertellen. Luister je hiernaar?

 

Citaat uit de klassiekers: Nei Jing

“Liever orde handhaven dan wanorde corrigeren, dat is het hoogste principe van wijsheid”

“Het genezen van ziekte, nadat hij is uitgebroken is als een put graven als men al dorst heeft of het ijzer smeden, nadat de oorlog al is uitgebroken.”

Kom eens langs om te kijken of ik de kwaliteit van je leven kan verhogen!

Deze lijst kan ik niet compleet maken, bel me met de vraag of ik je kan helpen, een eerlijk antwoord krijg je altijd.
Een veel gemaakte denkfout van mensen is dat ze hun eigen klachten toeschrijven aan een bestaande artrose of ze zeggen: het zit in de familie of het hoort bij ouder worden.

Met deze gedachten houd je de genezing eigenlijk al tegen, de klacht kan los staan en behandeld worden met vaak verrassende resultaten!

Anders beter worden?

Gelukkig en gezond leven!

Neem contact op met Praktijk Oost en West

06-19098730

Nieuwe Holleweg 25a, Beek