Spieren

Pijn aan het bewegingsapparaat, de oorzaak is vaak in de spieren gelegen.

Gelukkig , omdat we spieren eenvoudig kunnen behandelen en dus kan er herstel plaats vinden.

In een ziekenhuis worden spieren schromelijk verwaarloosd, er is nergens een poli spieren te vinden.

In mijn praktijk wel!

Ik ga onderzoeken of het probleem in de spieren is gelegen, spieren zitten namelijk vaak in de knoop! Acupunctuur ontrafelt de knoop , haalt de verstrengelde spiervezels uit elkaar, bloedvaatjes gaan zich weer verwijden, er stroomt meer bloed doorheen en de pijn verdwijnt!
Nu zit de helft van het werk erop.
Zou je niets verder doen , dan komt het probleem terug.

Een voorbeeld uit de praktijk: Stel je hebt knopen in de bovenste schouderspier de monnikskapspier, mensen zeggen dan dat het hard aan voelt en dat ze vast zitten. Ik haal de spanning weg maar leer tevens wat je moet doen, zodat de spierspanning niet terug komt.
Als je kennismaakt met de corsetspier en deze leert te gebruiken komen je klachten in de schouder regio niet terug. De bovenste schoudersier en de corsetspier zijn namelijk antagonisten, als de corsetspier werkt, kunnen de schouderspieren niet werken.
Deze corsetspier moet je niet oefenen, deze leer ik je te integreren in al je dagelijkse handelingen.

Kortom: Sommige spieren hebben de neiging te verkorten terwijl andere de neiging hebben om te verzwakken. Ik ga de knopen deactiveren met acupunctuur en jou leren welke spier je mag verlengen en welke je mag versterken, zodat je definitief afrekent met jouw klacht.

Anders beter worden?

Gelukkig en gezond leven!

Neem contact op met Praktijk Oost en West

06-19098730

Nieuwe Holleweg 25a, Beek