Voeding

Tekorten

Iedereen weet dat je voldoende groente en fruit moet eten om gezond te blijven, bekijk je bord eens, is 2/3 groente en/ of fruit? Bekijk je boodschappenkar eens, is 2/3 groente en/of fruit?
De meeste mensen halen dit niet iedere dag, dat is een van de redenen waarom we voedingssupplementen moeten gaan slikken, wij ontwikkelen tekorten!

Belasting

Naast de tekorten is er vaak sprake van belastingen, voeding wat ons niet ten goede komt, voorbeelden zijn tarwe en suiker, het zit overal in. We zijn een echt brood land, 2 keer per dag brood met zoet beleg is voor velen een gewoonte geworden. Je bloedsuiker schiet omhoog, een piekmoment, zakt daarna in als een pudding, een dip, en je krijgt opnieuw trek, waardoor het proces zich herhaalt. Terwijl je qua energie veel meer gebaat bij een stabiel bloedsuiker.

Herstel je darmen

Als we tekorten hebben en hoge belastingen gaat het lichaam van zich laten horen, we krijgen klachten. De vertering loopt niet zoals deze zou moeten. Kijk eens achterom, na je toilet bezoek. Hoe ziet je ontlasting eruit?? De vorm, de geur, de consistentie van je ontlasting is het eindproduct van de spijsvertering, het verteringsproces. Je lichaam vertelt dat er een probleem is, pak dit signaal op, trek aan de bel.

Last van allergieën, hooikoorts, eczeem, vermoeidheid?

Knap je darmen op!! De darmen zijn het regelcentrum voor je complete welbevinden. Je darmen zijn een waardevol bezit, zorg goed voor ze, de winst voor je gezondheid is enorm! Als iemand kampt met depressiviteitsklachten, vraag ik als eerste naar het functioneren van de darmen, serotonine, een belangrijke neurotransmitter word voor 95% aangemaakt in …..de darmen.

Werk je tekorten weg, gooi jouw belastingen eruit en het lichaam herstelt zich!

In je darmen zitten ontzettend veel verschillende bacteriën, er zitten ook slechte bacteriën tussen. Als de slechte bacteriën sterk in de minderheid zijn is er niets aan de hand. Eet je veel bewerkte producten vol met suiker dan geef je de slechte bacteriën voeding waardoor ze de overhand gaan krijgen, schimmels floreren evenals Candida, wat overigens een gist is. Dat uit zich bijvoorbeeld in een steeds terugkerende keelontstekingen, vaginale infecties bij vrouwen, huiduitslag en/of kalknagels.

Anders beter worden?

Gelukkig en gezond leven!

Neem contact op met Praktijk Oost en West

06-19098730

Nieuwe Holleweg 25a, Beek