Werkwijze

Diagnose stellen

Je kunt me alles vertellen over je klacht(en). Ook al denk je dat het een niks met het ander te maken heeft, vaak is dit namelijk wel het geval. Ik zal ook de nodige vragen stellen om een diagnose te kunnen stellen.

Ik ga ook vragen of een bepaalde emotie erg op de voorgrond staat, bv. irritatie of angst. Vergis je niet: emoties kunnen net zo ziekmakend zijn als bacteriën en virussen.

Onderzoek

Mijn onderzoek bestaat uit het kijken en beoordelen van de tong, het voelen en interpreteren van zowel de linker als de rechter pols en ik ga voelen naar de aangedane regio. Deze informatie vormt een diagnose, hieruit volgt een behandelprincipe en een acupunctuurformule.

Behandeling

De behandeling bestaat uit het liggen op een comfortabele bank met een warme lamp op voeten en de rug, in geval van buiklig. Deze warme lamp is een moxa lamp.

De naaldjes worden door mij gezet, vaak op armen en benen. Daarna ga ik masseren om te voelen, te ontspannen en spierknopen verder uit te schakelen. Na ongeveer 30 minuten gaan de naaldjes eruit.

Regelmatig plaats ik daarna verblijfsnaaldjes in de oren, de naam zegt al deze naaldjes kunnen verblijven tot en dag of 10, daarna kun je ze zelf verwijderen.
Ooracupunctuur geeft de mogelijkheid een continue prikkel af te geven om het doel, de behandelbare component, snel te bereiken.

Ondertussen heb ik je “huiswerk” opgeschreven en verlaat je de praktijk anders dan toen je binnenkwam!

Chinezen zeggen: als energie niet stroomt, doet het pijn

Terwijl de meeste mensen heel goed de buitenkant van het lichaam verzorgen door middel van dagelijks douchen en het gebruiken van verzorgingsproducten, verwaarlozen we juist de binnenkant van ons lijf door slechte voeding en een ongezonde levensstijl. Ik ga me richten op het herstel van de dysbalans van de binnenkant van het lichaam.

“Laat uw voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding” (Hippocrates)

Je leert bij mij jezelf te voeden en niet te vullen want………… “De beste dokter staat in de keuken” (Chinees gezegde)

Anders beter worden?

Gelukkig en gezond leven!

Neem contact op met Praktijk Oost en West

06-19098730

Nieuwe Holleweg 25a, Beek